Please wait..
ManşetÖğretmen Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Veda!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmenlerin istifa talepleri karşısında sessizliğini korurken veda edeceği öğrenildi.

Mülakatlarda geri adım atmaması nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Bakan Yusuf Tekin göreve geldiğinden beri istifaya çağrıldı. Bakan Tekin’in o Genel Müdürlere veda etmeyi planladığı belirtiliyor.

Bakan Tekin göreve geldiğinden beri yaptığı uygulamalarla öğretmenlerin tepkisini çekerken, istifa taleplerini görmezden geldiğini hatta küçük kızının bile sosyal medyada görüp “Yine istifa gönderileri..” dediğini belirtmişti.

Yusuf Tekin çalışma ekibini de kendi tarzına göre seçmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde en az 2 Genel Müdüre veda etmeyi planladığı konuşuluyor. Hangi genel müdürlerin istifa edeceği ise  önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yusuf Tekin, Türkiye’de tanınan bir akademisyen ve yönetici olarak biliniyordu. Eğitim alanında çalışmaları ve özellikle eğitim politikaları üzerine katkıları ile öne çıkmıştır. Ayrıca, üniversite yönetiminde çeşitli görevler üstlenmiş(Rektörlük) ve eğitim sistemine dair önemli projelerde yer almıştır. Şu an ise Milli eğitim Bakanlığı görevini yürütmektedir.

Başa dön tuşu