Please wait..
Öğretmen HaberManşet

Uzman Öğretmenlere Müjde: Tazminatlar 2 Katına Çıkıyor!

TBMM'den uzman öğretmenlere sevindirici haber. Tazminatların iki katına çıkması için teklif veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığında uzman öğretmenlik için tartışmalar sürerken yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ise TBMM’de görüşülmeye devam ediyor.

Tazminatların yetersiz olduğunu savunan muhalefetten milletvekilleri tazminatların iki katına çıkması için teklif vermeye hazırlanıyor. Teklif  kabul edilirse  ÖMK’ya işlenecek ve uzman öğretmen ortalama 9000 TL başöğretmenler ise 18.000 TL tazminat alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda uzman öğretmenlik başvuruları devam ederken, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda önemli bir gelişme yaşandı. TBMM’de görüşülen kanun teklifi kapsamında, muhalefet milletvekilleri, uzman ve başöğretmenlerin aldığı tazminatların yetersiz olduğu iddiasıyla yeni bir teklif hazırladı.

Söz konusu teklife göre, uzman öğretmenlerin alacağı tazminat miktarı yaklaşık 9000 TL’ye, başöğretmenlerin ise 18.000 TL’ye yükseltilecek. Bu teklifin kabul edilmesi halinde Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ekleneceği ve öğretmenlerin özlük haklarında önemli bir iyileşme olacağı belirtiliyor. Tazminatların iki katına çıkarılmasıyla ilgili tartışmaların ise Meclis’te devam edeceği ifade ediliyor.

Öğretmen sendikaları ve eğitim camiası, bu gelişmeyi yakından takip ederken, yeni düzenlemenin öğretmenlerin motivasyonunu artıracağı ve eğitim sistemine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Başa dön tuşu