Please wait..
EkonomiManşet
Trend

MEB’den Türkçe ve Edebiyat Öğretmenlerine Ek Ders Fırsatı!

Milli Eğitim Bakanlığı, okuma yazma bilmeyen veya eksikliği olan vatandaşlarımızın eğitim hakkına erişimini sağlamak amacıyla başlattığı Okuryazarlık Seferberliği kapsamında önemli bir adım attı. Bu kapsamda, Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerine ekstra ek ders imkanı sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete imzasıyla yayımlanan “Okuma Yazma Kurslarında Öğretici Görevlendirme” başlıklı yazıyla, belirli branş öğretmenlerine ek ders verme imkanı tanıyacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği, temel eğitimini tamamlayamayan ya da hiç eğitim alamamış vatandaşlar için okuma yazma kursları açmayı amaçlıyor. Bu kampanya, ilk yıllarında büyük ilgi görmüş ve kurslarda görevli öğretmenler, belirli kriterlere göre görevlendirilmişti.

2024-2025 eğitim öğretim yılında da süren seferberlik kapsamında, sınıf öğretmenlerinin bulunmadığı yerlerde Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri başta olmak üzere, Talim ve Terbiye Kurulu’nun belirlediği şartları taşıyan öğretmenler okuma yazma kurslarında görevlendirilebilecek. Bu görevler, kadrolu Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerine ücretli ek ders imkanı getiriyor.

İşte resmi yazı;

Başa dön tuşu