Please wait..
Kamudan HaberManşet
Trend

Nuray Babacan açıkladı: Milli Eğitim Bakanı Bakan Yusuf Tekin görevden alınacak

Gazeteci Nuray Babacan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in hem milletvekillerinden hem de vatandaşlardan tepki aldığı gerekçesiyle görevden alınacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kabine’de olası değişiklikler konusunda verdiği sinyal sonrası siyaset kulisleri hareketlendi. Erdoğan’ın “Hem genel başkan yardımcıları hem de Kabine’de bazı değişiklikler yapabiliriz” açıklamasının ardından hangi bakanların görevden alınabileceği ve yerlerine kimin getirileceği tartışılmaya başlandı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bu konuda kulislerde konuşulan isimleri aktardı. Babacan’a göre, AK Parti içinde uzun süredir eleştiri konusu olan dört bakan bulunuyor.

İşte değişeceği iddia edilen 4 bakan

Bu isimler: Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin. Babacan, bu bakanların milletvekilleri ve vatandaşlardan gelen eleştirilerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Zaman zaman Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da değişeceği konuşulsa da bu isimlerin haksız eleştirilere maruz kaldığını düşünenler de var.

Yerlerine kim gelecek?

Ancak kulislerde, bu bakanların yerine kimlerin geleceğine dair net bir bilgi bulunmuyor. Olası değişiklikler için bazı bakan yardımcıları ve Cumhurbaşkanı’nın dikkatini çeken üst düzey bürokratların değerlendirileceği konuşuluyor.

Başa dön tuşu