Please wait..
EkonomiManşet

Merkez Bankası’nın ekimde faiz kararı ne olacak? Ekonomistler ne bekliyor? İşte anket sonucu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) merakla beklenen ekim ayı politika faizi kararı için ekonomistler görüşlerini paylaştı. Yapılan geniş kapsamlı bir ankette, uzmanların büyük bir çoğunluğu Merkez Bankası'nın mevcut politika faizi olan yüzde 50'yi koruyacağını öngörüyor.

Merkez Bankası’nın Ekim ayı faiz kararı merakla bekleniyor. Ekonomistlerin katılımıyla gerçekleştirilen bir ankette, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini %50’de sabit tutacağı yönünde genel bir beklenti oluştu.

AA Finans tarafından yapılan ve 16 ekonomistin katıldığı ankete göre, Merkez Bankası’nın 17 Ekim’de yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizinde bir değişiklik yapmayacağı tahmin ediliyor. Ekonomistlerin tamamı, faizin %50 seviyesinde kalacağını öngörüyor.

Yıl sonu politika faizi beklentisi ise farklılık gösteriyor. Anketteki ekonomistlerin medyan tahmini, yıl sonunda faizin %47,5 seviyesinde olacağı yönünde. Ancak 5 ekonomist yıl sonu politika faizinin %50’de kalacağını düşünürken, 7 ekonomist faizin %47,5’e düşeceğini tahmin ediyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen PPK toplantısında da politika faizi %50’de sabit bırakılmıştı.

Başa dön tuşu