Şimşek, uygulamayla firmaların devlete tedarik ettiği ilaç ve tıbbi malzemelerin ödemelerinin düzene girdiğini ve ödeme disiplininin sağlandığını vurguladı. Sağlık Market uygulamasıyla, kamuya bağlı sağlık tesislerinin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının daha hızlı ve uygun maliyetle karşılandığını belirten Şimşek, bu uygulamanın önümüzdeki dönemde daha da genişletileceğini ifade etti.
Sağlık Market’te Büyük Tasarruf Sağlandı
DMO’nun Sağlık Market uygulaması, kamunun sağlık alanındaki ihtiyaçlarını toplu alım yöntemiyle tek merkezden karşılıyor. 2018’de başlatılan bu uygulama, zamanla 10 bin tıbbi malzeme ve 3 bin ilaç ürünü kapsayacak şekilde genişletildi. Bu yılın ilk beş ayında ise referans fiyatlara göre 33 milyar TL’lik tasarrufa ulaşıldı.
Yerel Üretim Destekleniyor
Şimşek, toplu alım modeli sayesinde rekabetin artması ve yerli üretimin desteklenmesiyle yerel üretim oranlarının yükseldiğine de dikkat çekti. Ödeme vadelerinin 90 güne sabitlendiğini ve bu sayede firmaların mali risklerinin minimize edildiğini belirtti.
Gelecekte Daha Fazla Tasarruf Hedefleniyor
Gelecek dönemde Sağlık Market’in kapsamının genişletilmesi ve dijital alım süreçlerinin devreye alınmasının hedeflendiğini kaydeden Şimşek, bu adımların kamu alımlarında yeniliği, girişimciliği ve teknoloji transferini destekleyeceğini ifade etti.
“Kamuda tasarrufu artırıyoruz”
Şimşek, sosyal medya paylaşımında da, “Kamuda tasarrufu artırıyoruz. Toplu alım politikasıyla yılın ilk 5 ayında tıbbi cihaz ve ilaç alımında referans fiyatlara göre 33 milyar lira tasarruf sağladık. Önümüzdeki dönemde bu uygulamanın kapsamını daha da genişleteceğiz” açıklamasını yaptı.
Kaynak: AA