ManşetÖğretmen Haber

2024 Alan Değişikliği Ne Zaman? MEB Takvimi Ne Zaman Yayımlayacak?

Son 3 yıldır geciken Alan Değişikliği takvimi yayınlandı mı? Alan değişikliği 2024 yılında yapılacak mı? Ne Zaman yapılacak?

Öğretmenler norm güncellemelerinin bitmesinin ardından MEB’den 2024 Alan değişikliği takviminin yayınlanmasını bekliyor. Peki alan değişikliği ne zaman olacak?

MEB son 3 yıldır alan değişikliği takvimini geciktiriyor. Ancak bu yıl Alan Değişikliği takviminin zamanında yapılması bekleniyor. Buna göre MEB 2024 Aralık ayında öğretmenler için alan değişikliği takvimini yayımlayacak.

Pandemi döneminde başlayan gecikmeye bu yıl son verilecek. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığında geçtiğimiz 3 yılda program o kadar yoğundu ki alan değişikliğine fırsat gelmiyordu. Ancak bu yıl MEB 2024 Alan değişikliği takvimini erken yayımlayacak.

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Nedir?

Öğretmenlerin alan değişikliği, halihazırda görev yaptığı branştan farklı bir branşa geçme isteği üzerine yapılan bir işlemdir. Örneğin, matematik öğretmeni olan bir kişi, lisans derecesi bulunuyorsa Türkçe öğretmenliğine geçebilir. Bu durum, öğretmenlerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak, daha ilgi duydukları alanlarda çalışmalarına imkan tanımak ve eğitim sistemindeki öğretmen dağılımını dengelemek gibi çeşitli amaçlarla gerçekleştirilir.

 

Başa dön tuşu