Kamudan Haber
Trend

2025 Memur Zammı Şekilleniyor: Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zam için gözler Ocak 2025'e çevrildi. Öğretmen, polis, avukat ve mühendis gibi farklı meslek gruplarının maaşları, memur zammıyla birlikte yeniden belirlenecek.

 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 2025 yılı için memur maaş zammı netleşecek. Son olarak Ağustos ayında enflasyon oranı %2,47 olarak gerçekleşmişti. Peki, 2025’te en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Ağustos ayı enflasyon verisi açıklandı ve aylık enflasyon %2,47 olarak kaydedildi. Bu veriler ışığında, 6 aylık enflasyonun tamamlanmasıyla birlikte memur maaşlarına yapılacak zam da belli olacak. Ocak 2025’te geçerli olacak memur maaş zammı şimdiden gündemde. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

2025 Yılında Memur Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisi, açıklanan enflasyon verilerine göre maaş zammını merakla bekliyor. Ağustos ayı enflasyonu %2,47 olarak gerçekleşti. Bu durumda, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz için %3,23, Ağustos için ise %2,47 zam alacak ve kümülatif fark %5,77’ye ulaşmış olacak. Ancak bu zam Ocak 2025’te maaşlara yansıyacak ve o zamana kadar her ay açıklanan enflasyon oranlarıyla kümülatif zam hesaplanacak. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri ile maaşlara yansıyacak net zam oranı kesinleşecek.

Memur ve Memur Emeklilerine Farklı Zam Uygulaması

Memurlar ve memur emeklileri için 2025 yılında ilk 6 ayda %6, ikinci 6 ayda ise %5 oranında zam yapılması planlanıyor. Ancak bu oranlar enflasyon oranlarının altında kalırsa, memurlar ve memur emeklileri aradaki farkı enflasyon zammı olarak maaşlarına yansıtacak. Enflasyon oranları ekside açıklanırsa, birikimli oranlarda düşüş olabilir ve diğer aylarda açıklanan enflasyon verilerine göre zam farkları maaşlara yansıtılacak.

Merkez Bankası’ndan Yıl Sonu Enflasyon Tahmini

Merkez Bankası’nın Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi %43,31’den %43,14’e düştü. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki dönemde %28,71 iken, bu ankette %27,49 olarak açıklandı. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise sırasıyla %19,30’dan %18,38’e geriledi.

Başa dön tuşu