Öğretmen Haber

MEB’de Okul Müdürlerine 8+4 Sistemi Geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığında tartışmalı konulardan biri olan okul müdürlerine kadro ve görev süresi ile ilgili önemli değişiklik geliyor.

Okul müdürleri bir okulda en fazla 4 yıl görev yaptıktan sonra aynı görev yapabilmek için yeniden yönetici görevlendirmeye başvurması gerekiyor.

Yeni yönetici atama  yönetmeliğine göre hizmet süresi fazla olan müdürler ve müdür yardımcıları avantajlı durumda. Çünkü müdürlük yapılan her bir  yıl için 4  puan, hizmet puanının ise yüzdelik kısmı ek1 ve ek2  için avantaj oluşturuyor.

Yeni yönetmelikle bir okul müdürünün artık bir okulda 2. 4  yılını tamamlaması iyice zorlaştı. MEB bu konuda gelen şikayetlere kayıtsız kalamadı.

İlgili Makaleler

Okul müdürleri ve müdür yardımcılarına uygulanan 4+4 sistemi yerine 8+4 sistemi geleceği kulislerde şimdiden konuşulmaya başlandı. Bu sisteme göre idareciler bir okulda en az 8 yıl zorunlu olarak  görev yapacak. Sonrasında yeniden yönetici görevlendirme  kapsamına alınacak bu okul müdürleri 8 yıldan sonra okul değiştirmek zorunda kalacak.

Kısaca MEB’de idareciler artık ilk 4’de değil ilk 8’de yeniden görevlendirmeye tabi tutulacak. Sendikalardan ve MEB’den konuyla ilgili resmi açıklama  bekleniyor.

Ayrıca bunun gerçekleştirilebilmesi için MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinin tekrar değişmesi gerekiyor.

Kaynak: Memur Medya

Başa dön tuşu