Kamudan Haber
Trend

Memurların Çalışma Saatleri Düşüyor mu? En Net Resmi Açıklama Geldi

Memurların en çok hayalini kurmuş olduğu düzenleme hakkında resmi açıklama geldi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, uzun süredir gündemde olan çalışma saatleriyle ilgili tartışmalara değindi. 

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği mesai saatlerinin kısaltılması ve esnek çalışma konuları, uzun zamandır gündemdeki yerini koruyor. Pandemi sürecinden sonra kamuda esnek çalışma çokça gündeme gelse de, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin azaltılacağına dair bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Güler, “Haftalık  ya da günlerinin kısaltılmasıyla ilgili bir düzenleme gündemimizde yok” şeklinde konuştu.

Güler, memurların çalışma saatlerine ilişkin şu ifadelerde bulundu:

“Pandemi döneminde bazı sektörlerde ve meslek gruplarında daha kısa ve esnek çalışma modelleri önerildi. Ancak bunlar sadece belirli meslek dalları ve uzaktan çalışma gibi durumlar için geçerli olabilir. Haftalık çalışma günleri ve saatlerinin genel olarak düşürülmesiyle ilgili bir düzenleme şu anda söz konusu değil. Şu an için hayata geçecek herhangi bir çalışma bulunmuyor.”

Başa dön tuşu