Please wait..
Öğretmen Haber
Trend

MEB’de 4+4+4 Sistemi Kalkıyor Yerine 3+2+3+4 Sistemi Geliyor!

MEB'de öğretmenleri ve öğrencileri heyecanlandıran bir haber geldi.

Milyonlarca öğrenci 2012 yılında getirilen 4+4+4 eğitim sistemi ile  eğitimine devam ediyor. Aradan 12 yıl geçti ancak eğitim sistemi tartışmaları bitmedi. MEB’de yeni bir sistem üzerinde çalışıldığı ve akademisyenlerden görüş alındığı belirtiliyor.

İlkokulun tamamen sadeleştirilmesi ve okuma yazma becerilerine odaklanılması, ardından 2 yıl ortaokula hazırlık dönemi ve son olarak 3 yıl ortaokul sistemi üzerinden araştırmalar yapıldığı belirtildi.

Yeni sistem Yeni Maarif Modeli üzerine kurulu olacak. İlkokul 3 yıldan oluşacak. Bu 3 yılda okuma yazma becerileri durulacak. Temel matematik de ilkokulda  öğretilecek. Sayılar, Toplama ve çıkarma işlemleri gibi konular olacak. İlkokulda müfredat tamamen sadeleştirilecek. Derslere sınıf öğretmenleri girecek.

Ardından yıl yine ilkokulun bir parçası olan ortaokula hazırlık eğitimi alınacak. Bu iki yılda öğrenciler problem çözme odaklı çalışmalar yapacak. Tamamen öğrenciler ortaokula hazırlanacak. Burada hem sınıf öğretmenlerinden hem branş öğretmenlerinden faydalanılacak.

Son olarak 3 yıl ise ortaokul eğitimi verilecek. Yani ortaokul 3 yıla düşürülecek. Lise ise 4 yıl olmaya devam edecek.

Bu modeli çeşitli Asya ülkelerinden hali hazırda uygulanıyor. MEB AR-GE çalışmalarını önümüzdeki yıl tamamlayacak ve karar verecek.

Başa dön tuşu