Please wait..
Öğretmen Haber
Trend

MEB duyurdu: Okul müdürlerinin yetkisine son verildi! Bunu yapan müdür yandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki bazı iddialara ilişkin, net bir açıklama yaptı. Velilerin, çocuklarını kayıt hakkı olmayan okullara yerleştirme çabalarını eleştiren Bakan Tekin, bu tür girişimlerin yanlış anlaşılmalara yol açtığını söyledi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte MEB’de sistem değişikliği son hız devam ediyor.  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kayıt işlemlerinde önemli değişiklikler gerçekleştirdi. Artık okullara kayıt süreci, merkezi bir sistem üzerinden yönetiliyor. Liselere giriş sınavla veya adrese dayalı olarak yapılırken, ilkokul kayıtları otomatik olarak gerçekleşiyor. Bu düzenlemeyle birlikte, okulların kayıt için ücret talep etmesi mümkün değil.

Okul Müdürlerinin Yetkilerinde Sınırlama

Velilerle okul müdürlerini karşı karşıya getiren uygulama yüzleri güldürdü. Yeni düzenlemeyle birlikte, okul müdürlerinin öğrenci kayıtları üzerinde yetkisi artık bulunmuyor. Kayıt işlemleri tamamen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi bir sistemle yürütülüyor. Bu nedenle, velilerden kayıt ücreti talep edilmesi gibi bir uygulamaya son verilmiş oldu.

Ortaöğretimde Kayıt Süreci Nasıl Olacak?

Ortaöğretim kurumlarına kayıtlar, sınavla veya adrese dayalı sistemle yapılıyor ve okul müdürlerinin kayıt işlemlerini durdurma yetkisi bulunmuyor. Kayıt süreci elektronik ortamda ve merkezi bir şekilde yönetiliyor. Bakan Tekin, bu konuda şunları söyledi:

“Kayıt hakkı olmayan okullara çocuklarını kaydettirmek isteyen veliler farklı yollar arasa da, kayıt hakkı olan öğrencilerin kayıt edilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Okul müdürlerini bu konuda sorumlu tutmamak gerekir.”

Başa dön tuşu