Öğretmen Haber
Trend

Bu Hataları Yapan Öğretmen ve Müdür Yardımcısı Yandı! Anında Soruşturma Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri derslerin işlendiğini ve öğrencilerin yoklamalarını kayda geçirildi yasal evrakların önemli olduğunu ve ihmali durumunda hem öğretmenlerin hem de müdür yardımcılarının cezai sorumluluğu olduğunu bildiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlerin, ders konularını ve kazanımları sınıf defterine özenle yazmaları zorunludur. Bu işlem, ders programına uygun olmalı ve dersin adıyla birlikte Bakanlık tarafından onaylanmış kazanımlar deftere doğru bir şekilde kaydedilmelidir.

Sınıf Defterinde Kazanımlar ve Yoklama Detayı

Sınıf defterlerine sadece ders kazanımları değil, yoklama bilgileri de işlenmelidir. Yoklama bölümü, defterin altında yer alır ve özellikle adli ve idari vakalarda delil olarak kullanılır. Bu yüzden yoklamaların eksiksiz, doğru ve tam bir şekilde işlenmesi çok önemlidir.

Müdür Yardımcılarının Sorumluluğu

Sınıf defterlerindeki sorumluluk sadece öğretmenler için geçerli değildir. Defterler her gün müdür yardımcıları tarafından kontrol edimeli ve silinemeyen mavi kalemle doldurulmalıdır.

Hatalar Nasıl Düzeltilecek?

Hatalar, daksil veya benzeri araçlarla kapatılmamalıdır. Yanlış bir işlem yapıldığında, hata üzerine küçük bir çizgi çekilir ve yanına doğru bilgi yazılarak öğretmen tarafından imzalanır.

Daha büyük hatalar için tutanak tutulur ve hatalı sayfanın üzerine bir nüsha yapıştırılır. Bu işlem, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden de kayıt altına alınarak numaralandırılır.

Cezai Yaptırımlar Neler?

Müfettiş denetimlerinde yada okul müdürününü bu konudaki talebi üzerine sınıf defterlerinin kurallara uygun şekilde doldurulmadığı tespit edilirse, hatayı yapan öğretmen ve okul yönetimi hakkında soruşturma başlatılır. Soruşturma sonucunda öğretmenlere uyarı cezası verilir. Eğer öğretmen aynı hatayı tekrar etmişse, üst ceaca olan kınama cezası uygulanır.

Başa dön tuşu