Öğretmen Haber
Trend

Öğretmenlere 95 TL Yemek Ücreti Müjdesi: MEB Detayları Açıkladı

Devlet memurlarına yemek yardımı henüz yasalaşmadı ancak Milli Eğitim Bakanlığından yapılan duyuruda, öğretmenlere günlük 52 TL karşılığında yemek hizmeti sunulacağı bildirildi. Peki, bu öğretmenlere yemek hizmetten nasıl faydalanılacak ve başvuru nereye yapılmalı? Ayrıntılar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere 95 TL karşılığında yemek yiyebileceği yeni bir uygulama başlattı. Özellikle yatılı okullarda ve bünyesinde yemekhane bulunan okullarda bu hizmet sunulacak. Peki, öğretmenler bu hizmetten nasıl faydalanabilecek?

Hangi Okullarda Yemekhane Var?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların bir kısmı yemekhane hizmeti sunmaktadır. Bazı okullar yemekhanelerini kendileri işletirken, bazıları bu hizmeti ihaleyle dışarıdan sağlamaktadır. Yemekhane hizmeti veren okullarda görev yapan öğretmenler bu hizmetten günlük 52 TL karşılığında faydalanabilecek.

Kadrosu Olmayan Öğretmenler Ne Yapacak?

Okul kadrosu yemekhane hizmeti olan bir okulda bulunmayan öğretmenler ise bu hizmetten 95 TL karşılığında yararlanabilecek.

Geçerlilik Süresi ve Fiyat Güncellemesi

Bu düzenleme 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak. 1 Ocak’tan itibaren fiyatlar yeniden düzenlenerek uygulanacak. Ücretler aylık üyelik bazında hesaplanacak olup, öğretmenler 20 gün üzerinden abonelik ücreti ödeyerek yemekhane hizmetinden yararlanabilecekler

Başa dön tuşu