Kamudan Haber
Trend

3600 Ek Göstergenin Meclis’e Sunulması İstendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışına günler kala memurların 3600 ek gösterge talepleri yeniden dile getirilmeye başladı.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, birinci dereceye gelmiş tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasına yönelik açıklamalarda bulundu ve bir an önce yasal düzenlemenin Meclise sunulmasını istedi. İşe detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZ VERDİ!

Başkan Zengin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen sözlerin henüz hayata geçirilmediğini hatırlatarak, ek göstergenin memur emeklilerinin maaşlarını olum yönde etkilediğine dikkat çekerek. “Milyonlarca memur ve emekli, Cumhurbaşkanımızın bu konudaki sözlerini yerine getirmesini bekliyor. 2023 yılında yürürlüğe giren düzenlemelerle birçok kamu görevlisinin ek gösterge sorunu çözüldü; ancak birinci dereceye yükselen memurlar için bir adaletsizlik söz konusu oldu” dedi.

ÇALIŞMA BAKANLIĞINDAN 3600 EK GÖSTERGE TAAHHÜTÜ

Zengin, hükümet yetkililerinin seçim öncesinde bu sorunu çözeceklerine dair taahhütlerde olduğunu hatırlatarak, “Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kanun teklifinin hazır olduğunu belirtmişti, ancak bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı” diye ekledi.

3600 EK GÖSTERGE TBMM SUNULMALIDIR!

Devletin süreklilik esasına dayanması gerektiğini vurgulayan Zengin, “Cumhurbaşkanımızın seçim öncesi verdiği sözler yerine getirilmeli, önceki bakan döneminde hazırlanan teklif derhal TBMM’ye sunulmalıdır. Kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntıların hafifletilmesi için atılacak en önemli adım, ek gösterge düzenlemesidir” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu