ManşetÖğretmen Haber
Trend

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti 129 TL’ye Yükseldi Ama Öğretmenler Zararlı Çıktı!

MEB ve Maliye Bakanlığının yaptığı yeni düzenleme ile öğretmenlerin ek ders ücretleri 129 TL'ye yükseldi.

Yaklaşık 105 TL olan ek ders ücretinden vergi alınmayacağı açıklandı. Böylece 2024-2025 Eğitim öğretim döneminden itibaren  öğretmenlerin ek ders  ücreti 129 TL’ye yükseldi.

Öğretmenlerin ek ders  ücreti 140XTemmuz Memur Maaş Katsayısı formülü ile hesaplanıyor. Ancak öğretmenlerin ek ders ücretinden yüzde 15 vergi kesiliyordu. Yeni düzenleme ile artık ek ders ücretlerinden vergi kesilmeyecek. Vergiler sadece maaştan kesilecek. Böylece  vergili 105 TL olan öğretmenlerin ek ders  ücreti 129 TL’ye yükselmiş oldu.

Öğretmenlerin Eylül ayı ek ders ücret tutarlarını kontrol etmesi hata olması durumunda ise idareye bildirmeleri önem arz ediyor.

Ancak yapılan düzenlemenin bir zam ya da artışa neden olmayacağını belirtmek isteriz. Ek ders üzerinden alınan vergi maaşa eklenecek böylece aslında ek dersten alınan vergi de yükselmiş olacak.

Öğretmenler ayrıca memurlara yapılan seyyanen zam sebebiyle ek ders ücretlerinin eridiğini ve ek ders ücretlerinin artırılmasının artık zorunlu olduğunu belirtiyorlar.

 

 

Başa dön tuşu