Kamudan HaberManşet
Trend

Memur ve Emekli Zammında Öncü Veri Açıklandı: İşte Ekonomistlerin Eylül Ayı Enflasyon Beklentisi

Ocak 2025 memur ve emekli maaş zamlarını şekillendiren 2024 Eylül enflasyon verisi açıklandı. İşte ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon öngörüsü...

Milyonlarca kamu çalışanı ve emekli, Ocak ayında yansıtılacak zam oranını merak ediyor. Bu kapsamda maaşlara yapılacak zam oranını belirleyecek olan eylül ayı enflasyon verisi heyecanla bekleniyor. TÜİK ise eylül ayına ilişkin resmi sonuçları 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10.00’da açıklayacak.

Memur ve emekli maaşlarını doğrudan etkileyecek (TÜİK) Eylül ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak. Ancak öncesinde öncü veri olarak kabul edilen AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) %2,09 artacağını tahmin ediliyor.

AA Eylül Enflasyon Beklentisi Açıklandı

Ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması %2,09 olurken, tahminler %1,50 ile %2,50 arasında değişiyor.

Yıllık Enflasyon Tahmini Değişti

AA FinansI Ekonomistlerin tahminlerine göre, bir önceki ay %51,97 olan yıllık enflasyonUN, Eylül’de %48,11’e gerilemesi bekleniyor.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi

2024 yılı sonu için ekonomistlerin enflasyon beklentisi ise Ağustos’ta %43,23 olarak kaydedildi.

2024 Enflasyon Rakamları

2024 yılına dair ekonomistlerin enflasyon beklentileri ve gerçekleşen rakamlar şu şekilde:

Başa dön tuşu