Kamudan HaberManşet
Trend

TBMM 1 Ekimde Açılıyor: Yardımcı Hizmetlere Memur Kadrosu Hakkında Önemli Açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'de açılıyor. Yardımcı Hizmetler Sınıfı tarafından yakından takip edilen TBMM çalışmalarında bu dönem memurluk kadrosu verilip verilmeyeceği merak konusu..

Kamuda görev yapan ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını bekleyen bir çok meslek grubu, 1 Ekim’de Meclis’in açılmasını dört gözle bekliyor. Bu meslek gruplarından biri de Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personellerdir. Peki kamu kurumlarında yardımcı hizmetler sınıfı personeli olan yaklaşık 110 bin personel, TBMM’nin yeni döneminde memur kadrosuna geçirilecek mi?

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, TBMM’nin açılmasına kısa süre kala, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının mağduriyetine değindi. Başkan Zengin, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak, 110 bin hizmetliye memur kadrosu verimesi gerektiğini söyledi.

Yardımcı hizmetlerde görev yapan personelin çoğunluğunun yüksekokul mezunu olduğuna ve birçok memurla benzer görevleri yürüttüğüne işaret eden Zengin, bu personelin uzun süredir açılmayan görevde yükselme sınavları nedeniyle eğitimlerine uygun kadrolara geçiş yapamadığını vurguladı. “Bu durum çalışanlarımızın motivasyonunu düşürüyor ve kariyer gelişimlerini engelliyor” dedi.

Özlük Hakları Kısıtlı ve Maaşları Düşük

Zengin, yardımcı hizmetler sınıfının kamuda en düşük ücretle çalıştığını ve özlük haklarının da oldukça sınırlı olduğunu belirtti. Bu durumun YHS personelinin iş hayatındaki zorluklarını artırdığını söyleyen Zengin, “Kamudaki bu adaletsizlik hem çalışanlarımızı hem de kamu hizmetinin kalitesini olumsuz etkiliyor. Yardımcı hizmetlilerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na alınması bu açıdan büyük bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Yardımcı Hizmetler Sınıfına Verilen Sözler

Zengin, daha önceki Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında ve toplu sözleşme görüşmelerinde bu konunun gündeme geldiğini ancak atılan olumlu adımlara rağmen gerekli düzenlemelerin yapılmadığını söyledi. “Bu talebimiz, kamu bütçesine büyük bir yük getirmeyecek bir düzenlemedir. Hükümetin bu konuda adım atması, binlerce çalışan ve ailelerini mutlu edecektir” dedi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı İçin Mücadele Edilecek

Türk Sağlık-Sen olarak yardımcı hizmetli personelin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Zengin, “Bu sorunun çözümü için mücadelemiz sürecek. Çalışanlarımızın haklarını her platformda savunacağız” diyerek kararlılık mesajı verdi.

Başa dön tuşu