GündemManşet

Kanser, şeker ve kalp sebebi: Katran gibi yağda günde 30-100 kez patates kızartılıyor

Doç. Dr. Muhammed Keskin’in çarpıcı açıklamaları, kızarmış patatesin sağlığımız üzerindeki ciddi etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Her yıl milyonlarca insanı kalp, şeker ve kanser gibi ciddi hastalıklara sürükleyen kızarmış patates, uzmanlara göre tam bir sağlık bombası. Katran gibi yağda kızartılan patateslerden açığa çıkan akrilamid gibi zararlı maddeler, vücudumuza büyük zararlar veriyor.

Bu kadar zararlı olmasına rağmen kızarmış patatesin popülaritesi hiç azalmıyor olması ise uzmanları hayrete düşürüyor. Doç. Dr. Keskin, bu durumu “inanılmaz” olarak nitelendirerek, tüketicileri daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmeye davet ediyor.

Uzmanlar, kızarmış patates yerine haşlanmış, fırında veya buharda pişirilmiş sebze ve meyveleri tercih etmemizi öneriyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinerek, birçok hastalığa yakalanma riskini önemli ölçüde azaltabiliriz.

Kızarmış patatesin sağlığımız üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında, bu lezzetli görünen ancak zararlı atıştırmalıktan uzak durmak en doğrusu olacaktır.

Doç. Dr. Muhammed Keskin şunları söyledi:

Kızarmış patates yüzünden her sene milyonlarca insan kansere yakalanıyor, şeker hastası oluyor veya kalp krizi geçiriyor.

Katran gibi yağda günde 30-100 kez patates kızartılıyor. Her yerinden akrilamid fışkırıyor. Ama hala tüketiliyor, kapış kapış gidiyor.

İNANILMAZ!!

Başa dön tuşu