ManşetÖğretmen Haber
Trend

MEB’den kesin talimat geldi: Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapatılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için yeni bir talimat yayımlayarak kursların kapatılacağını bildirdi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında faaliyet gösteren Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için yeni bir talimat yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), O şartı sağlamayan DYK kurslarının kapatılacağını belirtti.

MEB’den DYK’lara Yeni Kısıtlama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl başlayan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemeye göre, kurslarda öğrenci sayısı 16’nın altına düşerse kurslar kapatılacak.

2 Eylül’de başlaması planlanan DYK’lar, çeşitli nedenlerle bazı okullarda ikinci haftadan itibaren faaliyete geçmişti. Öğrenciler, 16 Eylül itibarıyla derslere başlamış ve öğretmenler de görevlerine başlamıştı. Ancak MEB, kursların daha verimli çalışması için yeni bir kural getirdi. Daha önce 10 öğrencinin altına düşen kurslar kapatılırken, yeni düzenlemeyle bu sınır 16’ya yükseltildi.

Öğrenci Sayısı 16’nın Altına Düşerse Ne Olacak?

Ancak eğitim bölgesi veya ilköğretim ve ortaöğretim kayıt alanı içinde birden fazla kurs merkezinin bulunmaması, öğrencilerin taşınma imkânının olmaması gibi sebeplerle sınıf mevcudunun 16’ya ulaşamaması durumunda, il/ilçe merkez komisyonunun onayı ile 5 öğrenciden az olmamak kaydıyla grup oluşturulabilecek.

Başa dön tuşu