GündemManşet

AK Parti’den Emekli Maaşları Hakkında Flaş Açıklama

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşları ve tamamlayıcı emeklilik sistemi gibi konularla ilgili önümüzdeki yasama döneminde önemli düzenlemelerin Meclis gündemine geleceğini ifade etti.

AK Parti kanadında emeklilerin nabzını tutan Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yasama dönemi öncesi emekli maaşlarına ilişkin hükümetin üzerinde çalıştığı düzenlemelerin Meclis’e geleceği açıkalmasında bulundu.

Emekli Maaşlarındaki Fark Tartışmaları

2024 ve 2025 yıllarında emekli olacakların maaşlarında fark olup olmayacağıyla ilgili tartışmalara değinen Güler, Bakanlığın bu konuda çalışmalarına devam ettiğini belirtti. “Henüz elimizde kesin rakamlar yok, ancak enflasyonun etkileri göz önünde bulundurularak adil bir çözüm üretilebilir,” dedi.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Gündemde

Güler, Otomatik Katılım Sistemi’nin ikinci basamak emeklilik sistemine dönüştürülmesiyle ilgili çalışmaların uluslararası ölçütler çerçevesinde sürdüğünü ve bu konunun yılbaşından sonra daha çok gündeme gelebileceğini ifade etti.

Emeklilik Sisteminde Reform İhtiyacı

Mevcut emeklilik sisteminin sürdürülebilirliği konusunda acil bir reform ihtiyacı olduğunu vurgulayan Güler, prim süresi ve emeklilik yaşı gibi konuların daha dengeli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, EYT kapsamındaki yeni emeklilerin sisteme dahil olmasının merkezi bütçeye önemli bir yük getirdiğine dikkat çekti.

Başa dön tuşu