ManşetÖğretmen Haber

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Okul Müdürlerine Soruşturma Tehdidi

İzmir Buca'da bazı okulların temizlik sorununa çözüm bulmak için belediyeden destek alması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı. Bu durum, eğitim camiasında büyük tepkilere neden oldu.

Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube, Buca’daki bazı okullarda temizlik sorununa çözüm bulmaya çalışan okul müdürlerinin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturma ile tehdidine maruz kaldıkları iddiasıyla bir açıklama yaptı.

İzmir Buca’daki Meşkure Şamlı Ortaokulu ve Ali Kuşçu İlkokulu’nun temizlik işlemlerinin Buca Belediyesi ekiplerince yapılması, yeni bir krize yol açtı. 26 Eylül’de çevrimiçi bir toplantı düzenleyen Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, temizlik çalışmalarını haber vermeden yapan okul idarecilerinin basına bilgi ve görüntü sızdırdıkları gerekçesiyle soruşturma açılacağını bildirdi.

Okul Müdürlerine Yasal İşlem Yapılacak

Bu gelişme, Buca Kaymakamlığı’nın ilçe güvenlik toplantısında ortaya çıkan temizlik talepleriyle başladı. Okul müdürlerinin, okulların hijyenine ilişkin belediyeden destek isteyip istemeyeceklerini sorması üzerine, Buca Kaymakamı taleplerin karşılanması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine ilgili okullar, Buca Belediyesi’nden temizlik yardımı talep etti ve belediye ekipleri okullara temizlik hizmeti sağladı. Ancak temizlik çalışmalarının basına yansıması üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul yöneticilerini uyararak, bundan sonra temizlik için sadece Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardım alınması gerektiğini ve dışarıdan destek istemenin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, basına görüntü ve bilgi verenler hakkında yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

“Ceza Tehdidi İle Sorun Çözemezsiniz!”

Eğitim-Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Candemir, yapılan basın açıklamasında, okulların hijyen ve temizliğinin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bu sorumluluğu hatırlattı. Candemir, “Tasarruf tedbirleri bu sorumluluğu ortadan kaldıramaz. Bakanlığın çözmediği temizlik sorununa çözüm bulmaya çalışan okul idarecilerini cezalandırmakla tehdit eden İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü uyarıyoruz. Çocukların eğitim gördüğü okullarda temizlik için mücadele eden idarecilere ceza veremezsiniz,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: BirGün.net

Başa dön tuşu