GündemManşet
Trend

TORBA YASADA SON DURUM: 6 maddelik torba yasa Meclis’e geliyor! AK Parti’den son dakika açıklama

AK Parti, 6 maddelik torba yasa teklifini yeni dönemde TBMM Başkanlığı'na sunmaya hazırlanıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, torba teklifte yer alan düzenlemeleri kamuoyu ile paylaştı. İşte torba teklifin tüm detayları...

Milyonlarca vatandaş AK Parti tarafından Meclis’e sunulacak yeni torba yasa içeriğini ve maddelerini son dakika gelişmeleri olarak yakından takip ediyor. Yeni torba yasada emekli maaşları, tamamlayıcı emeklilik sistemi, siber güvenlik ve iklim değişikliği gibi konuların yanında memur ve emekli maaş zammı, taşerona kadro ve ev hanımlarına emeklilik gibi konuların da yer alması bekleniyor. Torba yasa Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yasalaşarak yürürlüğe girecek. İşte 2024 yeni torba yasa içeriği ve maddeleri hakkında AK Parti cephesinden gelen ayrıntılar…

TORBA TEKLİFTE ÖNE ÇIKAN MADDLER ŞÖYLE:

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yasama döneminde Meclis’e sunulacak Torba Kanun Teklifinde yapılacak önemli düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, emekli maaşları, tamamlayıcı emeklilik sistemi, siber güvenlik ve iklim değişikliği gibi kritik konularda yeni yasa tekliflerinin sunulacağını duyurdu.

Emekli Maaşlarına Yönelik Çalışmalar Sürüyor

Güler, son dönemde emekli maaşlarına ilişkin tartışmalar hakkında konuşarak, “Henüz netleşmiş bir kanun teklifi yok, ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor,” dedi. 2024 ve 2025’te emekli olacakların maaşlarında fark olacağına dair tartışmaları da ele alan Güler, enflasyonun etkilerinin değerlendirildiğini ve adil bir çözümün bulunacağını ifade etti.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Gündeme Gelecek

Güler, Otomatik Katılım Sistemi’nin ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşmesine ilişkin çalışmaların uluslararası standartlar doğrultusunda sürdüğünü, bu düzenlemenin yılbaşından sonra Meclis’te görüşüleceğini söyledi. Ayrıca mevcut emeklilik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak için kapsamlı bir reforma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Siber Güvenlik Yasaları ve Yeni Kurumsal Yapılar

Siber güvenlik konusunda da önemli adımlar atılacağını belirten Güler, kişisel veri güvenliği, uzay ve uydu sistemlerinin korunması için yeni yasal düzenlemelerin yapılacağını ve bu alanda yeni kurumsal yapılar oluşturulacağını kaydetti.

İklim Değişikliği ile Mücadele Devam Ediyor

Güler, İklim Değişikliği Başkanlığı’nın, karbon salınımı ve çevresel etkilerle mücadele kapsamında çalışmalara devam ettiğini belirterek, Avrupa Birliği’nin raporlarına dayanarak karbon salınımının vergilendirilmesi gibi düzenlemelerin gündemde olduğunu açıkladı.

Rekabet Kanunu ve Ruhsatsız Silahlar İçin Yeni Düzenlemeler

Güler, büyük internet şirketlerinin rekabeti ihlal edip etmediğine dair incelemelerin sürdüğünü ve Rekabet Kanunu’nda bu konuda değişiklikler yapılacağını duyurdu. Ayrıca ruhsatsız silahlar konusunda cezai yaptırımların artırılması için de çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

2025 Yılı Bütçe Kanunu Görüşmeleri Başlıyor

Son olarak, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun ekim sonunda Meclis’e sunulacağını ve kasım ayında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelere başlanacağını ifade etti.

Başa dön tuşu