Kamudan Haber
Trend

Eğitim-Bir-Sen Açıkladı: Memurlara Kira Yardımının Detayları Belli Oldu!

Eğitim-Bir-Sen bugün 61. başkanlar sonuç bildirgesini yayımladı. Bildirgede dikkat çeken maddelerden biri de memurlara kira yardımı oldu.

Öğretmenlerin yetkili sendikası Eğitim-Bir-Sen 61. Başkanlar sonuç bildirgesinde dikkat çeken taleplerde bulundu. Bunlardan biri de memurlara kira yardımı idi. Eğitim-Bir-Sen kamu çalışanlarına kira desteği için eylem planını açıklarken detaylara sadece Memur Medya ulaştı.

2 yıldır söz verilen ama  tutulmayan memurlara  kira  yardımı konusunda yetkili sendikadan adım geldi. Bildirgeye kira yardımını da ekleyen eğitim-Bir-Sen bu yıl okullarda yaşanan temizlik sorununun da kendi talepleriyle 30.000 işçi alımı yapılarak giderildiğini açıkladı.

Bunun yanı sıra kira yardımını da listeye alan EBS’nin memurlara kira desteği için eylem planına Seyhan Karaca ulaştı.

Öncelikle bildirgeye bakalım:

  • Konut kiralarında meydana gelen artış, kamu görevlilerinin çalışma şartlarını ve istihdam edildikleri hizmet yeri tercihlerini etkileyecek hatta yegâne etken olacak hâle gelmiştir. Sadece büyükşehirlerle sınırlı kalmayan, kamu görevlilerini şehirlerden uzaklaşmaya zorlayan kira sorunu, bir geçim sorununa dönüşmüştür. Bu amaçla, kamu işvereni, kamu görevlilerine ihtiyaçlarını giderecek ve destek olacak şekilde kira yardımı yapılması konusunu gündemine almalı, bu konuda ivedilikle adım atmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen ile  temasa geçen Seyhan Karaca, bu talebin ne kadar ciddi olduğunu sordu. Seyhan Karaca’nın aldığı bilgilere göre kira yardımı EBS’nin kırmızı çizgilerinden birine dönüşmüş durumda. Yani kira desteğini alana kadar mücadeleye devam edileceği belirtildi. Kira yardımının laf olsun diye konuşulmadığı zaruri hale  geldiği belirtildi. Kira miktarının ise illere  göre belirlenmesi ve kira tutarının en az yüzde  25’i olması gerektiği belirtildi. Böylece İstanbul’da 20.000 TL kira ödeyen bir memura 5000 TL kira yardımı yapılması gerektiği de belirtilmiş oldu.

Kaynak: memurmedya.com.tr

 

 

Başa dön tuşu