Please wait..
ManşetÖğretmen Haber
Trend

Ali Yalçın’dan şube müdürü, okul müdürü ve şefler hakkında son dakika açıklama

Eğitim-Bir-Sen'in 61. Başkanlar sonuç bildirgesinde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şube müdürü, okul müdürü ve şefler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in 61. Başkanlar sonuç bildirgesinde, eğitim yöneticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Özellikle şube müdürleri, okul müdürleri ve şeflerin özlük haklarının yetersiz olduğunu ve görevlerinin önemine uygun olmadığını belirtti.

Yalçın’ın açıklamalarında, şube müdürlerinin özlük haklarında meslek kanunu ile iyileştirilme, şeflerin mağduriyetinin giderilmesi ve okul müdürlüğünün kadrolu hale getirilmesi gibi önemli talepler bulunuyor.

İşte sayın Ali Yalçın’ın açıkları;

İlgili Makaleler

ŞUBE MÜDÜRÜ VE ŞEFLERİN ÖZLÜK HAKLARI

Yalçın konuşmasında “Yönetim hizmetleri kadro grubuna, görev, yetki ve sorumluluklarının genişliğiyle uyumlu olmayan, yetersiz özlük hakları verilmiştir. Şube müdürlerinin ve şeflerin özlük hakları, sorumlulukları ekseninde iyileştirilmelidir. Millî eğitim uzmanı, Bakanlık müfettişi ve yardımcısı, il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, araştırmacı, şube müdürü, eğitim müfettişi ve yardımcısı ile eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlardan, aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik, başöğretmenlik ünvanına dayalı haklar tanınmalıdır.” dedi.

OKUL MÜDÜRLERİNE KADRO İSTENDİ

Okul müdürleri hakkında da konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, “Eğitim yönetiminde temel sorun, yönetici seçme ve atamada belirsiz ve kestirilemez politikaların izlenmesi, uzun vadeli bir perspektifin oluşturulamaması, neticede kalıcı bir modelin inşa edilememesidir. Eğitim kurumu yöneticiliği ikincil görev kapsamından çıkarılmalı, bu önemli vazife görevlendirmeyle değil, kadrolu olarak yürütülmelidir.” diyerel okul müdürlerine kadro verilmesi gerektiğini belirtti.

yukarıdaki metni özgünleştirip insan gibi haber metni olarak yazar mısın?

Başa dön tuşu