GündemManşet
Trend

2024’te mi yoksa 2025’te mi emekli olmalı? Emekli olmak için en uygun zaman ne zaman? Uzman Tarkan Zengin açıkladı

2024'te mi yoksa 2025'te mi emekli olmalı sorusu, binlerce emekli adayının aklında yer eden en büyük soru haline geldi. Bu soruya yanıt arayanlar için Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, önemli açıklamalarda bulundu.

Tarkan Zengin’e göre, 2024 yılında emekli olanlar, 2025’te emekli olacak olanlara göre oldukça avantajlı olacak. Bunun en önemli nedeni, 2024 yılında emekli aylıklarına yapılan yüksek oranlı zamlar. 2024’te emekli olanlar, bu zammın tamamından faydalanırken, 2025’te emekli olacaklar daha düşük bir zam oranıyla karşılaşacaklar.

Peki bu fark neden ortaya çıkıyor?

Zengin, bu durumun en önemli nedeninin emekli aylıklarının hesaplanma şekli olduğunu belirtiyor. Emekli aylıkları, emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki geçerli enflasyon oranına göre belirleniyor. 2024 yılında enflasyon oranı oldukça yüksek olduğu için, 2024’te emekli olanlar bu yüksek enflasyon oranından daha fazla faydalanıyor.

Promosyonlar da Emeklileri Bekliyor

Konuşmasında promosyonlara da değinen Zengin, emeklilerin bankalarından aldıkları promosyonların da önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirtti. Bankalar, emeklilerin maaşlarını bankalarına taşımaları durumunda belirli miktarlarda promosyon veriyor. Bu promosyon tutarları da zaman zaman güncelleniyor. 2024 yılında promosyonlarda yapılan artışlar, emeklilerin gelirlerini daha da artırdı.

Özetle, Tarkan Zengin’e göre 2024 yılında emekli olmak, 2025 yılında emekli olmaya göre daha avantajlı. Hem yüksek zam oranları hem de artan promosyonlar, 2024 yılında emekli olanların daha yüksek bir emekli maaşı almalarını sağlayacak.

 

Başa dön tuşu