GündemManşet
Trend

Bakan Murat Kurum’dan Kira Yardımı Müjdesi: Hükümet Harekete Geçti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira yardımı yapılacağı müjdesini verdi. Bakan Kurum, kimlerin kira yardımı alacaklarını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kira Yardımı Desteği Geliyor

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada rezerv alanlarda yürütülen çalışmalara değinerek, hak sahiplerine yönelik kira yardımlarının kesintisiz olarak sürdürüleceğini belirtti. Kurum, “Rezerv alanlardaki hak sahiplerine, evlerine girene kadar kira yardımı yapacağız” dedi. Bu yardımlar, yeni konutlarına yerleşene kadar devam edecek.

Rezerv Alanlarda Dönüşüm Başlıyor

Bakan Kurum, teknik süreçlerin tamamlandığını ve rezerv alanlardaki projelerin vatandaşların talepleri doğrultusunda şekillendirildiğini açıkladı. Vatandaşların, şehir merkezinde dönüşüm taleplerini dikkate aldıklarını belirten Kurum, “Vatandaşlarımızın istemediği alanlarda herhangi bir projeyi hayata geçirmiyoruz. Rezerv alanlarla ilgili gerekli ilanları yaptık ve Kasım ortasında yeni belirlenen alanlarda inşa sürecine başlayacağız” diye konuştu.

Geçici Hazine Mülkiyeti Uygulaması

Deprem bölgesindeki dönüşüm projeleri devlet güvencesiyle yürütülüyor. 6306 sayılı kanun kapsamında afet bölgesindeki evlerin geçici olarak Hazine mülkiyetine alındığını belirten Kurum, sürecin sonunda tapuların hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. “Projenin tamamlanabilmesi için belirlenen alanlardaki mülkiyetleri geçici süreliğine Hazine’ye devrediyoruz. Projeler tamamlandıktan sonra mülkiyet haklarını vatandaşlarımıza iade ediyoruz” dedi.

Başa dön tuşu