GündemManşet
Trend

Türkiye Teyakkuza Geçti: İsrail Tüm Ortadoğu’ya Saldıracağını Açıkladı

İsrail İran'dan yapılan füze saldırısının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada İsrail’in sıradaki hedefinin Türkiye olduğunu açıklamıştı. İsrail son dakika açıklamasında bulunarak tüm orta doğuya saldıracağını ilan etti.

İsrail’in saldıracağı ülkeler arasında Suriye, İran, Lübnan, Irak ve Türkiye yer alıyor. Türkiye İsrail’in bu açıklamasından sonra teyakkuza geçti.

İran büyük İsrail devleti projesi kapsamında önce Filistin’e ardından Lübnan’a saldırmıştı. İran ise bugün 180 adet füzeyi İsrail’e ateşledi. ABD İsrail’e sahip çıkarken, dünya İsrail’i savaş çığırtkanlığı yapmakla  suçluyor.

Türkiye ise bu saldırılardan sonra hava savunması sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu açıklayarak yatırımın savunma sistemlerine yapılması gerektiğini açıkladı.

Peki İsrail gerçekten Türkiye’ye saldırabilir mi?

İsrail’in vadedilmiş topraklarında Mezopotamya bölgesi de  yer alıyor. Yani Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesi İsrail’in sahip olmak istediği topraklar arasında yer alıyor.

 

Başa dön tuşu