ManşetÖğretmen Haber
Trend

Başvurular Bitiyor: MEB Sınırlı Sayıda Öğretmen Kabul Edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı Erzurum'da yapılacak Maarif Kongresi için başvuruları almaya başladı.

Erzurum’da yapılacak Maarif Kongresi için başvuru kılavuzu yayımlandı. Bildiri başvuruları 25 Eylül- 18 Ekim 2024 tarihlerinde http://bildiri-maarifkongresi.eba.gov.tr  üzerinden alınacak. Başvuru kılavuzu haberimizde.

Ülkemizin eğitim ile ilgili önemli sorunlarının ele alındığı 1. Maarif Kongresi 15-21 Temmuz 1921 tarihinde Ankara’da üst düzey yöneticiler, yüksek dersler müderrisleri, eğitim müdürleri, üniversite, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet tarihinde eğitime dair önemli konuların ele alındığı Kongre, Türk Millî Eğitiminin kurulmasında önemli bir aşamayı temsil etmektedir. Çünkü bu Kongre ile eğitim, öncelikli bir konu olarak ele alınmış, yeni eğitim politikalarının temelleri atılmış, gençlere verilecek eğitimin esasları belirlenmiş ve uzun vadeli eğitim hedeflerine ulaşmanın yolları tartışılarak somut adımlar atılmıştır. Bu nedenle 1. Maarif Kongresi, eğitim tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır.

Cumhuriyetimizin 101. yılında bu köklü miras üzerine inşa edilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hayata geçirilmiştir. Bu model, eğitim sistemimizde millî bir kimliğin oluşumuna katkı sağlamayı ve millî bilince sahip bireylerden oluşan bir toplum meydana getirmeyi, eğitimi toplumun her kesimine ulaştırmayı ve gençleri 21. yüzyılın gereksinimlerine uygun şekilde donatmayı hedeflemektedir. Böylece geçmişin birikimlerine değer katarak, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bütüncül bir sistem tasarlanmıştır. Bu hedefe ulaşmak için öğretmenlerimizi eğitimin merkezine koymakta, onların toplumdaki rollerini güçlendirerek, mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve öğretim uygulamalarını daha etkili hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceğinin teminatı, çocuklarımızın eğitiminin ve gelişiminin mimarlarıdır. Bu kapsamda, öğretmenlerimize çok önemli görevler düşmektedir. Öğretmenlerimiz, sınıf içindeki uygulamalarıyla öğrencilerin bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmakta ve onları yaşam becerileriyle donatmada belirleyici bir rol oynamaktadırlar. Bu nedenle, Öğretmenler Günü, öğretmenlerin bu kritik rollerini ve eğitimdeki katkılarını takdir etme fırsatı sunmaktadır. Bu kapsamda, 2024 yılı Öğretmenler Günü Kutlama Programı kapsamında Maarif Kongresi düzenlenerek, öğretmenlerimizin uygulamaya ilişkin kıymetli deneyimlerinin bildiri olarak paylaşılması planlanmaktadır. Ağırlıklı olarak uygulama deneyimlerinin paylaşılması beklenen bildirilerde, ele alınan konunun teorik çerçevesine de değinilmesi, uygulama ile teori arasındaki bağlantının güçlendirilmesi amacıyla önemli bir adım olacaktır. Bu kongre, öğretmenlerimizin saha deneyimlerinin teorik temellerle desteklenmesini ve eğitim uygulamalarında en iyi yöntemlerin paylaşılmasını sağlayarak, eğitim sistemimizin güçlenmesine katkıda bulunacaktır. Maarif Kongresi 26-27 Kasım 2024’te Erzurum’da “Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim” teması altında düzenlenecektir.

Onursal Başkanlığını Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf TEKİN,  Başkanlığını Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Nazif YILMAZ’ın Düzenleme Kurulu Başkanlığını Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Sayın Cevdet VURAL’ın yapacağı Maarif Kongresi’nin davetlileri arasında Bakanlığımızın ilgili birimleri ve yurt içi ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimiz yer alacaktır.

KONGRENİN KONU BAŞLIKLARI

Öğretmen Gözüyle Oyun ve Arkadaşlığın Eğitime Etkisi

Öğretmen Gözüyle Ailenin Eğitime Etkisi

Öğretmen Gözüyle Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Eğitime Etkisi

BAŞVURU KOŞULLARI VE GENEL BİLGİLER

A) Kimler Başvuru Yapabilir?

  • C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içi ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenler

B) Başvuru Kriterleri Nelerdir?

  • Başvuru ile ilgili tüm kriterler 25 Eylül 2024 tarihinde https://maarifkongresi.eba.gov.tr web sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Bildiri başvuruları ise 25 Eylül- 18 Ekim 2024 tarihlerinde http://bildiri-maarifkongresi.eba.gov.tr  web sitesi üzerinden alınacaktır. Son başvuru tarihi olan 18 Ekim 2024’te başvuru sistemi saat 11.59’da otomatik olarak kapanacaktır. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Tek ya da çok yazarlı bildirilerde başvuru sahipleri sadece bir bildiri başvurusunda buluna
  • Çok yazarlı bildiriler için başvuru birinci yazar tarafından yapılacaktır. Sunuma hak kazanılması durumunda ise sunum, başvuruda bulunan bildiri sahibi tarafından gerçekleştirile
  • Kongre değerlendirme kurulunda yer alan kişilerin başvurusu kabul
  • Daha önce farklı bir kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel etkinlikte bildirisi yayımlanmış başvuru sahipleri aynı bildiri ile başvuru
  • Bildiri özetleri, verilen şablon doğrultusunda hazırlanmalıdır. Bildiriler genişletilmiş özet formatında hazırlanmalı; sırasıyla başlık, anahtar kelimeler, giriş, çalışmanın amacı-önemi, yöntemi, bulgular, sonuç ve öneriler, kaynakça şeklinde düzenlenerek gönderilmelidir. Bildiri özeti kaynakça hariç en fazla 750 kelimeden oluşmalıdır.
  • Başvurusu kabul edilen bildirilerin en az 2000 en fazla 3000 kelimeden oluşan tam metinlerinin kongre takviminde belirlenen tarihe kadar gönderilmesi istenecektir.
  • Bununla ilgili duyurular https://maarifkongresi.eba.gov.tr adresinden paylaşılacaktır.
  • Başvurular Ek-2’de yer alan bilimsel ölçütlere göre alan uzmanları tarafından değerlendirile
  • Kongrede jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda öncelikle her konu için 3’er eser olmak üzere toplamda 9 eser sözlü sunum hakkı ve elli eser ise kongre bildiri kitabında yayınlanma hakkı kazanacaktır.
  • Başvurusu kabul edilen bildiriler 15 dakikalık sözlü sunumlar ile ardışık oturumlarda ilgili bildiri sahipleri tarafından kongrede sunulacaktır.
  • Kongre bildiri kitabında yer alan bildiri sahiplerine katılım sertifikası verilecektir. Çok yazarlı bildirilerdeki diğer yazarlara ise dijital kabul belgesi gönderilecektir.
  • Sunum dili Türkçe olacaktır.

C) Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • Başvuru özeti EK 1’de verilen şablona uygun şekilde hazırlanmalıdır.
  • Öğrencilere ait bilgi ve görsellerin kullanıldığı tüm uygulamalar için okul ve veli izni alınmış olmalıdır. Bu konudaki tüm sorumluluk başvuru sahibine
  • Başvuru bilimsel yöntemlere ve etik kurallara uygun hazırlanmalıdır.
  • Başvuruda herhangi bir sınıfa, dile, etnik kökene, inanca ya da cinsiyete yönelik ayrımcılığa yer
  • Başvuruda herhangi bir kişiye, kuruma, şirkete veya ürüne yönelik reklam yapılmamalıdır.
  • Başvuruda bulunulan bildirilerin intihal raporunda benzerlik oranı %30’dan az olmalıdır.

KONGRE  TAKVİMİ

Faaliyetler Tarih
Kongre Duyurusunun Yapılması 25 Eylül 2024
Kongre İnternet Sitesinin Açılması 25 Eylül 2024
Başvuruların Alınması 25 Eylül- 18 Ekim 2024
Başvuruların Değerlendirilmesi ve

Sonuçların Duyurulması

15 Kasım 2024
Kongrenin Gerçekleşmesi 26-27 Kasım 2024
Bildiri Tam Metinlerinin Gönderilmesi 20 Aralık 2024
Sunulan Çalışmaların Bildiri Kitabı Hâline Getirilmesi Mart 2025

EK 1

Genişletilmiş Özet Şablonu

Başlık

(En fazla 10 – 14 kelime olmalıdır.)

Metin

Bu bölümde sırasıyla başlık, anahtar kelimeler,  giriş, çalışmanın amacı-önemi, yöntemi, bulgular, sonuç ve öneriler, kaynakça başlıkları yer almalıdır. Genişletilmiş özet içeriği kaynakça hariç en fazla 750 kelime ile sınırlı olmalıdır.

Yazı tipi Times New Roman, yazı büyüklüğü 12 punto, satır aralığı 1,15 cm ve iki yana yaslı olmalıdır.

Ana başlıkların tamamı büyük harflerle ve kalın, alt başlıklar ise ilk harfi büyük diğerleri küçük ve kalın yazılmalıdır.

   EK 2

Değerlendirmede Kullanılacak Bilimsel Ölçütler

 

SIRA NO                     ÖLÇÜTLER PUAN DEĞERİ
1 2 3 4 5
1. Çalışmanın Başlığı İçeriği Yansıtmaktadır
2. Anahtar Kelimeler İçerikle Uyumludur
3. Giriş Bölümünde Uygulamaya İlişkin Bilgilere Yer Verilmektedir
4. Giriş Bölümünde Teoriye İlişkin Bilgilere Yer Verilmektedir
5. Çalışmanın Amacı Açık ve Anlaşılır Bir Biçimde İfade Edilmiştir
6. Çalışmanın Önemi Açık ve Anlaşılır Bir Biçimde İfade Edilmiştir
7. Çalışmanın Yöntemi Bilimsel Araştırma Süreçlerine Uygun İfade Edilmiştir
8. Çalışmanın Bulguları Öğretim Uygulamalarına Katkı Sağlamaktadır
9. Çalışmadan Elde Edilen Sonuçlar Uygulamaya Dönüktür
10. Çalışmanın Sonucunda Uygulamaya Dönük Önerilere Yer Verilmiştir

Başvuru Kılavuzu Word Olarak: Erzurum Maarif Kongresi Başvuru Formu

Başa dön tuşu