GündemManşet

120 ay vadeli konut kredisinde kaçırılmayacak fırsat: Faiz oranları müthiş düştü

Ev sahibi olmak isteyenlerin yüzü gülecek! Bankalar, ekim ayında konut kredisi faiz oranlarında önemli düşüşlere giderek, ev almayı daha cazip hale getirdi.

Son dönemde yükselen enflasyon ve faiz oranları, ev sahibi olmak isteyenleri zor durumda bırakmıştı. Ancak Merkez Bankası’nın faiz kararlarının ardından bankalar da kredi faizlerinde indirime gitti. Özellikle 120 ay vadeli konut kredilerinde yaşanan düşüş, ev sahibi olma hayali kuranlar için büyük bir fırsat doğurdu. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi? İşte detaylar…

HANGİ BANKA EN DÜŞÜK FAİZLE KREDİ VERİYOR?

Konut kredisi kullanmayı düşünenler için Ekim ayı itibarıyla en düşük faiz oranını sunan bankalar şunlar:

QNB Finansbank: 120 ay vadeli konut kredisi için %2.99 faiz oranı sunuyor.

Akbank: Akbank da %2.99 faiz oranıyla 120 ay vadeli konut kredisi imkânı sunuyor. Bu kredinin aylık taksit miktarı 15.399 TL olarak hesaplanıyor.

Garanti BBVA: 500.000 TL tutarındaki 120 ay vadeli konut kredisi için %3.13 faiz oranı uygulayan Garanti BBVA, bu krediyi kullanan vatandaşlara 16.047 TL aylık ödeme imkânı tanıyor.

İş Bankası: İş Bankası, Ekim ayı kampanyası kapsamında %3.15 faiz oranıyla 120 ay vadeli konut kredisi veriyor. Aylık taksit tutarı ise 16.440 TL.

Ziraat Bankası: Ziraat Bankası, geçtiğimiz günlerde konut kredisi faiz oranını %2.79’a düşürdüğünü duyurdu. 120 ay vadeli kredi imkânı sunan banka, ev sahibi olmak isteyenler için uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Başa dön tuşu