GündemManşet
Trend

TBMM’de Yoğun Bir Hafta Başlıyor: İşte 8 Ekim 2024 Gündem Maddeleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılının ikinci haftasında oldukça yoğun bir gündemle karşı karşıya. 8 Ekim Salı günü toplanacak olan Genel Kurul'da, hem dış politika hem de iç politikaya dair önemli konular ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılının ikinci haftasında önemli konuları ele almak için yoğun bir mesaiye başlıyor. 8 Ekim Salı günü toplanacak Genel Kurul’un gündeminde İsrail’in saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler öne çıkıyor.

Orta Doğu Gelişmeleri TBMM Gündeminde

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerine bölgedeki son durum hakkında bilgi verecek. Oturumun kapalı olup olmayacağı, toplantı başladıktan sonra kararlaştırılacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Görüşmeleri Devam Ediyor

TBMM’nin gündeminde ayrıca, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri de sürüyor. 42 maddeden oluşan teklifin şu ana kadar 25 maddesi kabul edildi. Teklife göre, öğretmenlere yönelik şiddetin cezası artırılacak. Kasten yaralama suçuna 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilebilecek.

Aynı teklifte, Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması ve öğretmen adaylarına hazırlık eğitimi verilmesi planlanıyor. Ayrıca, üç yılını dolduran sözleşmeli öğretmenler, talepleri doğrultusunda kadroya geçirilecek. Uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik ve cinsel suçlardan hüküm giyenlerin öğretmenliği sona erdirilecek.

Görevde bulunan öğretmenler ve uzman öğretmenler arasında, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmet şartı dışındaki diğer koşulları karşılayanlar, başöğretmen unvanı için başvuru yapabilecek

İslam Düşmanlığı ve Irkçılık Meclis Komisyonlarında Ele Alınacak

Meclis komisyonları da önemli konular üzerinde çalışacak. Çarşamba günü İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun alt komisyonu, İslam düşmanlığı ve ırkçılık konularını inceleyecek. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bu konulara dair bir sunum yapacak.

Ayrıca, TBMM Genel Kurulu’nda Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na 3 üyenin seçilmesi de gündemde yer alacak. Siyasi partiler ise Salı ve Çarşamba günleri grup toplantılarını gerçekleştirecek.

Başa dön tuşu