Please wait..
GündemManşet
Trend

AK Parti’nin Meclise Sunacağı Yeni Kanun Teklifleri Belli Oldu

28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlamasıyla birlikte, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler liderliğinde yasa teklifleri hazırlıklarına hız verildi. Bu teklifler, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik sektörü başta olmak üzere farklı alanları kapsıyor.

AK Parti milletvekilleri, güvenlikten uzaya, iklim değişikliğinden siber güvenliğe kadar geniş bir yelpazede yeni kanun teklifleri hazırlıyor. TBMM’nin gündemine ilk olarak, silah parçalarının satışını ve taşınmasını yasaklayan bir teklif sunulacak. Namlu, tetik ve ateşleyici gibi silahların ana bileşenlerini ülkeye sokan veya satanlara hapis cezası getiren düzenlemenin Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Güvenlik ve Silah Düzenlemesi

İlk tekliflerden biri, silah parçalarının satışını, taşınmasını veya ithalatını yapanlara hapis cezası öngören bir düzenleme olacak. Ayrıca, sahil güvenlik, jandarma ve emniyet personelinin idari ve çalışma koşullarındaki farklılıkların giderilmesine yönelik maddeler de bu teklifin içinde yer alıyor.

Siber Güvenlik ve Uzay Çalışmaları

Önümüzdeki günlerde uzay ve siber güvenlik alanında da yeni düzenlemeler Meclis’e sunulacak. İklim değişikliği ve karbon ayak izi izleme konusunda yapılacak yasal düzenlemelerle çevre politikalarına yeni bir boyut kazandırılması hedefleniyor. Rekabet Kanunu’nda yapılacak değişiklikler de bu tekliflerin arasında.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, milletvekillerinin sahada sürekli vatandaşlarla bir araya gelerek geri bildirim topladığını belirterek, “Sürekli sahadayız ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yasal düzenlemeleri aralıksız sürdürüyoruz,” açıklamasında bulundu.

Yeni kanun tekliflerinin yakın zamanda TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

Başa dön tuşu