ManşetÖğretmen Haber

Okul Müdürü MEBBİS’te Norm Güncellerken Öğretmene Sormak Zorunda mı?

Norm güncellemeleri Ekim ayının 10'unda tamamlanacak. Ancak bazı öğretmenler norm fazlası olduğu için idareyi suçluyor.

Peki okul müdürleri MEB MEBBİS’te norm güncellemelerini yaparken öğretmenlere sormak zorunda mıdır?

Okul müdürleri norm güncelleme işlemlerini yaparken öğretmene sormak zorunda değildir. Güncelleme ekranın okul bilgileri, öğrencileri bilgileri ve norm bilgilerini girer ardından çıktısını öğretmenlere tebliğ eder.

Yani okul müdürü bir  öğretmeni istese de kasıtlı olarak norm fazlası yapamaz. Girilmesi gereken alanlar bellidir. Bununla  ilgili memurlar.net forumunda konu açıldı.

Müdür, hiç kimseye danışmadan ve zümrelere imzaya da çıkmadan norm hesaplamış ve birçoğu hatalı. Bizim zümrenin dersini de eksik hesaplamış ve ben bu sebepten norm fazlası oluyorum.

Müdürle birçok kişi gibi benim de aram iyi değil ve bilinçli yaptığını düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım? Saygılar…

En Uygun Cevap:

Müdürün norm girerken öğretmenlere sormasına gerek yok hocam. Sistemde zorunlu dersler otomatik olarak geliyor. Seçmeli dersler hangi branşın maaş karşılığı ise o branşın ders yüküne eklenir. Şayet birden fazla branşın maaş karşılığı ise o derse kim giriyorsa o branşın ders yüküne eklenir. Örneğin matematik ve bilim uygulamaları dersini matematik öğretmeni okutuyorsa matematik ders yüküne, fen bilimleri öğretmeni okutuyorsa fen bilimleri ders yüküne eklenir. Şayet böyle yapılmadıysa normlar onaylandığı zaman norm fazlası olduğunuz size tebliğ edilecek. O zaman itiraz/şikayet edebilirsiniz.

Başa dön tuşu