ManşetÖğretmen Haber
Trend

Şube Müdürleri İçin Umut Işığı: Uzman Öğretmenlik Teklifi Resmen TBMM’de

Milli Eğitim Bakanlığında görevli şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe müdürlerinin uzun süredir dile getirdiği uzman öğretmenlik ve ek ders taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

Şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik ek ders ücreti ve uzman öğretmenlik talepleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı. Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, bu konuda yaşanan mağduriyetleri dile getirdi.

Şube müdürleri uzman öğretmenlik taleplerini meclise taşırken, Çalışkan yaptığı açıklamada, şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürlerinin başöğretmen veya uzman öğretmen statüsünde olmadıkları için ek ders ücreti alamadıklarını vurguladı. Ayrıca bu durumun, okul müdürlerinden daha düşük maaş almalarına yol açtığını belirtti.

ŞUBE MÜDÜRLERİ OKUL MÜDÜRLERİNDEN DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR

Çalışkan, “Şube müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe müdürleri, ek ders alamadıkları ve uzman öğretmen olamadıkları için öğretmenlerden ve okul müdürlerinden daha az maaş alıyorlar. Bu, büyük bir çarpıklık. Bir ilde 15 bin öğretmenin amiri olan bir kişi, altında çalışanlardan daha az maaş alıyor. Bu durumda nasıl bir otorite sağlanabilir?” şeklinde konuştu.

Çalışkan, şube müdürlerinin maaşlarının ve statülerinin iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu konunun Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında bir an önce gündeme alınması gerektiğini ifade etti.

Başa dön tuşu