ManşetÖğretmen Haber
Trend

AK Parti’den Öğretmenlere Müjde: Maaşlara 10.230 TL Zam Onaylandı

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'in yaptığı açıklamaya göre, öğretmenlerin maaşlarında önemli bir artış bekleniyor. Bazı öğretmenlere 10.230 TL'lik bir tazminat söz konusu. Bu gelişme, öğretmenler arasında sevinçle karşılanırken, bazı kesimlerden de farklı görüşler geldi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, öğretmen maaşlarına ilişkin önemli bir açıklama yaparak, başöğretmen unvanını alacak öğretmenlerin maaşlarında 10.230 lira artış olacağını duyurdu.

Gazetecilerin Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin sorularını yanıtlayan Erdem, bu kanunun öğretmenlerin motivasyonunu artırmayı hedeflediğini belirtti. Yeni düzenlemeye göre, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan öğretmenler başöğretmen unvanını alabilecek ve bu unvanla birlikte maaşlarına 10.230 lira zam yapılacak. Ayrıca, 224 bin 517 uzman öğretmen de başöğretmen adayı olma şansına sahip olacak.

Uzman öğretmen maaşlarında da iyileştirme yapıldığını belirten Erdem, “Uzman öğretmen olanların maaşına da 5.135 lira tazminat eklenmiş olacak,” dedi.

Her ne kadar bu düzenleme, AK Parti’li vekiller tarafından müjde olarak duyurulsa da, öğretmenler arasında, iki yıldır yürürlükte olan sistemin “yeni bir müjde” gibi sunulmasına tepki gösterildi.

Başa dön tuşu