ManşetÖğretmen Haber
Trend

Yusuf Tekin’in yapamadığını İmamoğlu yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda yeterli temizlik personeli bulundurmamasından kaynaklanan sorunlara çözüm arayan İBB, mobil temizlik ekipleriyle okullara destek oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), başlattığı "Temiz Okul" projesiyle öğrencilerin temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine katkı sağlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlamak amacıyla “Temiz Okul” projesini hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeterli temizlik personeli sağlayamaması nedeniyle yaşanan sorunlara çözüm getiren bu proje kapsamında, İBB mobil temizlik ekipleri İstanbul genelinde okullara temizlik desteği sunuyor.

59 Okula Temizlik Hizmeti

İBB’nin mobil ekipleri, talepte bulunan okullarda temizlik çalışmaları gerçekleştirerek, bir haftada toplam 64 bin 514 öğrencinin eğitim gördüğü 59 okulu temizledi. Sınıflardan ortak alanlara kadar her yerin hijyenik hale getirilmesi hedeflenen projede, hafta içi 10 mobil ekip görev yapıyor. Ekiplerden 4’ü öğrenciler ders yaparken WC gibi ıslak zeminlerin temizliğini yaparken, 6’sı ise akşam saatlerinde genel temizlik hizmeti veriyor. Hafta sonları ise tüm ekipler okulların genel temizliği için çalışıyor.

Yıl Boyunca Devam Edecek

Proje, eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek ve 39 haftalık bir süreçte (ara tatiller dahil) toplam 7 bin 20 temizlik seansı gerçekleştirilecek. Özellikle temizlik personeli yetersiz olan devlet okulları öncelikli olarak İBB’nin temizlik desteğinden yararlanabilecek. Okul yönetimleri, İBB Temiz Okul hattı üzerinden veya yazılı başvurularla bu hizmeti talep edebiliyor.

Kaynak: Oda TV

Başa dön tuşu