EkonomiManşet
Trend

Evdeki altınları konuta çevirecek model açıklandı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan'ın, vatandaşların altınlarını konuta çevirerek hem konut sektörünü canlandırmak hem de Merkez Bankası'nın rezervlerini artırmayı amaçlayan önerisi oldukça ilgi çekici.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, evde biriken altınları ekonomiye kazandıracak yeni bir model önerisi sundu. Nasıl Bir Ekonomi TV’de Ekonomi Masası programına katılan Bahçıvan, Türkiye’nin mevcut ekonomik koşullarında altın fiyatlarındaki artışı değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Bahçıvan, Türkiye’de hane halkının yaklaşık 400 milyar dolar seviyesinde altın stokuna sahip olduğunu belirterek, bu büyük altın rezervinin ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çekti. Ancak altını banka mevduatlarına veya piyasaya çekmenin zorluklarına da değinen Bahçıvan, bu sorunu aşmak için alternatif bir teşvik gerektiğini söyledi.

Bahçıvan’ın Önerisi: Altınla Konut Alımı

Bahçıvan’ın model önerisi, Türkiye halkının geleneksel yatırım araçları olan altın ve konut arasında bir köprü kurmayı hedefliyor. Konut piyasasında yaşanan durgunluğa dikkat çeken Bahçıvan, vatandaşların konut alımında yüzde 20-30 oranında ödeme yapmasını altınla gerçekleştirebileceğini öne sürdü. Bu sayede Merkez Bankası altın rezervlerini artırabilir ve ekonominin canlanmasına katkıda bulunabilir.

Ayrıca Bahçıvan, bu modelle altınını konut alımında kullanan vatandaşlara 10-15 yıl vadeli, sübvansiyonlu konut kredisi sunulmasını öneriyor. Böylece mevcut konut kredisi faizleri daha düşük oranlara çekilerek altınını getiren yatırımcıları teşvik edebileceğini belirtti.

Kaynak Ekonomist.com.tr

Başa dön tuşu