GündemManşet
Trend

Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Üniversiteli gençlere müjde! Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularını almaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Öğrencilerin, e-Devlet şifreleriyle sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Son Başvuru Tarihi: 13 Ekim

Burs ve kredi başvuruları, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Kimler Başvurabilir?

2024-2025 eğitim öğretim yılında üniversiteye yeni başlayan öğrenciler
Halen üniversitede okumakta olan öğrenciler
Yurt dışında okuyan Türk vatandaşları
Başvuru Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

e-Devlet Bilgilerinizin Doğruluğu: Başvurular, e-Devlet’teki öğrenim bilgilerine göre yapılacak. Bu nedenle, e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerinizi kontrol etmeniz önemlidir. Eğer bir hata varsa, üniversitenizin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçerek düzelttirmelisiniz.

Ekonomik Durum: Başvuru formunda yer alan ekonomik durumunuza ilişkin bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde belirtmelisiniz.

Belge İbrazı: Özel durum beyan eden öğrencilerin, durumlarını belgeleyen belgeleri ibraz etmeleri gerekmiyor. Bakanlık, bu bilgileri kendisi teyit edecek.

Özel Durumlu Öğrenciler

Özel durumu olan (şehit/gazi çocukları, anne-babası vefat edenler, yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, sevgi evlerinde büyüyenler, Darüşşafaka Lisesi mezunları ve milli sporcular gibi) öğrencilerden belge istenmeyecek. Bu bilgilerin doğruluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecek.

Başvuru Sürecinde Yardım:

Başvuru sürecinde herhangi bir sorun yaşarsanız, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilirsiniz.

Başa dön tuşu