GündemManşet
Trend

Öğretmen ve Memurlar Dikkat! Kış Saati Uygulaması Geri Geliyor mu? Bakan Bayraktar’dan Açıklama

Bilindiği üzere Türkiye'de 2016 yılından itibaren kış saati uygulaması kaldırıldı ve yaz saati uygulamasına geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasının geri dönüp dönmeyeceği konusunda kamu çalışanları tarafından merak edilen soruları yanıtladı.

Kış aylarına girilirken, işe sabah erken saatlerde giden vatandaşların kış saati uygulamasının kaldırılmasına yönelik şikayetleri artmaya başladı. Bu gelişmelerle birlikte kış saati uygulamasının geri getirilip getirilmeyeceği yeniden gündeme geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son yıllarda kış saati uygulamasının kaldırılması nedeniyle, sabah işe giden kamu çalışanları güneş ışığından mahrum kalıyor. Bu durum, kış saatine dönülüp dönülmeyeceği konusunda tartışmalara neden oldu. Bakan Bayraktar, bu tartışmalara son noktayı koyarak, kış saati uygulamasıyla ilgili planlarını açıkladı.

Avrupa Kış Saatine Geçti, Türkiye’de Ne Olacak?

Avrupa’da 29 Ekim 2024 itibarıyla yaz saati uygulaması sona erdi ve ülkeler kış saatine geçti. Türkiye’de ise bu uygulamanın geri gelip gelmeyeceği büyük merak konusu oldu.

Kış Saatine Dönüş Olacak mı?

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, kış saati uygulamasıyla ilgili net bir değerlendirme yaptı. Bayraktar, “Bir değişiklik düşünmüyoruz, ancak iller mesai ve okul saatlerinde kendi düzenlemelerini yapabilir” dedi.

Memurların Çalışma Saatleri Değişebilir

Bakan Bayraktar’ın açıklamasına göre, Türkiye’de kış saati uygulamasında bir değişiklik beklenmiyor. Ancak, okullar ve çalışma saatleriyle ilgili yeni düzenlemelerin yapılabileceği ihtimali gündemde.

 

Başa dön tuşu