Kamudan HaberManşet
Trend

Kabine Değişecek! İşte Topun Ucundaki 6 Bakan

AKP'de esen değişim rüzgarları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede de değişiklikler yapabileceğini açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Özellikle son dönemde artan şiddet olayları ve partinin yaşadığı zorluklar, bazı bakanların koltuklarını kaybetme ihtimalini gündeme getirdi. Kabinede en çok tehlikede olduğu düşünülen isimlerin başında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bulunuyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde 22 yıllık “birinci parti” unvanını CHP’ye kaptıran AKP’de, hem parti içinde hem de kabinede değişiklik beklentisi artmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan ve Arnavutluk dönüşünde uçakta gazetecilere verdiği demeçte, parti yönetiminde ve kabinede değişiklik sinyalleri vermesi bu beklentileri daha da güçlendirdi. Erdoğan, “Genel başkan yardımcılarında değişiklikler olabilir, kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız” diyerek, kabinede bazı isimlerin değişebileceğine açık kapı bıraktı.

GÖREVDEN ALINMASI BEKLENEN BAKANLAR

Gazete Duvar’ın “Duvar Arkası” bölümünde yer alan bilgilere göre, kabine değişikliği durumunda koltuğu en riskte olan isimler Ali Yerlikaya ve Yılmaz Tunç. İçişleri Bakanı Yerlikaya, son aylarda artan şiddet olaylarıyla gündemde yer alırken, Adalet Bakanı Tunç da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memnuniyetsizliğine yol açtığı konuşulan bir diğer isim.

Bunun yanı sıra, AKP’nin en çok eleştirildiği alanlardan biri olan tarımda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da görevden alınabileceği ihtimali bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da kabine değişikliğinde koltuklarını kaybedebilecekleri konuşulan diğer isimler arasında yer alıyor.

Başa dön tuşu