EkonomiManşet

Kripto Paralarda Yeni Dönem: Düzenlemeler 6 Ay İçinde Yürürlüğe Girecek

Kripto para sektörüne yönelik önemli düzenlemeler geliyor! Ocak 2025'te başlayacak olan ikincil düzenlemelerin, yasalaştıktan sonra 6 ay içinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, yeni düzenlemelerin kripto varlıkların daha net, şeffaf ve güvenilir bir yapıya kavuşmasını hedeflediğini belirtti. Gönençer’e göre, kripto varlıkların işleyişini belirleyen bu düzenlemeler, Ocak 2025’te başlayarak sektörü köklü bir şekilde değiştirecek.

Düzenlemeler İşleyişi Belirleyecek

Gönençer, kripto paralara yönelik çıkarılan kanunun genel çerçeveyi çizdiğini ve yeni düzenlemelerin işleyişe yönelik olacağını vurguladı. Ayrıca, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının TSPB üyesi olacağını ifade ederek, düzenlemenin sektöre daha fazla düzen getirileceğini söyledi.

Yatırımcı Koruma Ön Planda

Gönençer, düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle yatırımcıları koruyan pek çok maddenin devreye gireceğini ve bunun sektöre olan ilgiyi artıracağını belirtti. Ayrıca, yatırımcılar, piyasalar ve düzenleyici otoriteler için kripto varlık dünyasıyla ilgili araştırma raporları hazırlanacağını da ekledi.

Başa dön tuşu