ManşetUncategorized

Almanya’da köpek vergisi rekor kırdı! Yılda 421 milyon euro toplandı

Almanya'da köpek sahibi olmak giderek artan bir maliyet haline geliyor. Ülkede belediyelerin köpek vergisi gelirleri 2023 yılında rekor seviyeye ulaşarak 421 milyon Euro'yu aştı. Bu durum, köpek sayısındaki artışın yanı sıra, köpek bakım maliyetlerindeki yükselişle de açıklanıyor.

Almanya’da köpek vergisi, 2023 yılında rekor seviyeye ulaşarak dikkat çekti. Belediye gelirleri, köpek sahiplerinden alınan vergilerle yüzde 1,6 artarak toplamda 421 milyon avroya çıktı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl köpek sahiplerinden toplanan vergi miktarı 2022’ye kıyasla önemli bir artış gösterdi. Ancak, köpek vergisindeki bu yükseliş, ülkedeki köpek sayısının arttığını göstermiyor. Vergi miktarı, her belediyeye ve köpek sayısına ya da köpeğin ırkına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Ayrıca, “dört ayaklı dost” edinmenin, vergi ödemelerinin dışında başka mali yükümlülükleri de beraberinde getirdiği vurgulandı. 2023 yılında köpek ve kedi maması fiyatlarının ortalama yüzde 17 oranında arttığı bildirildi.

Almanya’da köpek vergisi, her yıl düzenli olarak ödenmek zorunda. Vergi beyannamesi vermeyen ya da vergi ödemeyen köpek sahipleri ise cezalarla karşılaşabiliyor. Kovid-19 pandemisi döneminde köpek sahiplenme oranı artarken, 2023 yılında yapılan bir araştırmaya göre Almanya’da yaklaşık 10,5 milyon köpek bulunduğu belirtildi.

Bu artış, evcil hayvan sahiplenmenin giderek daha popüler hale geldiğini, ancak bununla birlikte ekonomik yüklerin de arttığını gösteriyor.

Başa dön tuşu